Marianne Holter

Marianne Holter (født 30. mai 1973) er en norsk skuespiller som har vært ansatt ved Rogaland Teater siden 1996. Blant mange roller har hun blant annet spilt rollene Natasja i Forbrytelse og straff av Dostojevski (1997) water glass bottle, Gudrun i Mamma waterproof bag phone, meg og menn av A.I.S best insulated bottle. Lygre (1998), Nille i Holbergs Jeppe på Berget (2000), Ingrid og Anitra i Peer Gynt (2001) og Indiana i Medmenneske av Olav Duun (2002).

I 2004 fikk hun god kritikk for sin tolkning av hovedrollen i Fugl Fønix av Jim Cartwright. Sammen med Svein Harry Schöttker Hauge og Hans Morten Hansen presenterte hun våren 2006 Bibelen i forestillingen Absolutt Bibel rosle meat tenderizer. I 2007 og i 2008 spilte hun Irina Svetlana i familiemusikalen Det tusende hjertet. Våren 2008 hadde hun rollen som Leokadja Begbick i Bertolt Brechts Mann = Mann, denne forestillingen vant Hedda-prisen som årets teaterprosjekt i 2008.

Under Eventyr i landskap på Lundsneset, det største teaterprosjektet i Rogaland Teaters historie og et hovedprosjekt i kulturhovedstadsåret Stavanger2008, medvirket hun i Z*O*N*E for korrigert realisme.

About

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet chanel tassen chanel tassen outlet chanel tassen kopen