Silla

Silla (57 f.Kr. – 935 e.Kr.) var det ene i Koreas tre kongedømmer, og et av de lengste kongedynastier i asiatisk historie. Selv om det ble grunnlagt av kong Park Hyeokgeose, som også er kjent som grunnleggeren av den koreanske familien Park (박, 朴), kom dynastiet til å se klanen Gyeongju Kim (김, 金) som hersker for den største delen av kongedømmets 992 år lange historie.

Hva som begynte som et høvdingedømme i Samhan-sammenslutningen (som gikk forut de tre kongedømmene), en gang alliert med Kina, ble Silla til sist erobret av de to andre kongedømmene, Baekje i 660 og Goguryeo i 668. Deretter kom Forente Silla, eller det «senere Silla» som kongedømmet ofte blir referert til, til å okkupere det meste av den koreanske halvøya mens den nordlige delen senere gjenoppsto som Balhae, en etterfølgerstat til Goguryeo. Etter bortimot 1000 år med styre fragmenterte Silla til den kortvarige dannelsen av De senere tre kongedømmer, og makten ble overgikk til det påfølgende dynastiet Goryeo i 935.

En Silla-krone, 400-500-tallet

En daggert fra Silla, 400-tallet

En bronseklokke tilhørende kong Seongdeok den store

Pagode av stein på fjellet Namsan i nærheten av Gyeongju

Relieff av Buddha, utskåret i stein på fjellet Namsan

Buddhistisk tempel som viser en oldtidsjumonji på Gyeongju

Ornament i gull fra tidlig Silla

Relikvie fra 600-tallet

Statue av en apekriger fra Stilla, i dag Koreas nasjonalmuseum

Porselenfigur fra Silla

Dekorert murstein, Silla, 700-tallet

Dekorert steinplate reusable sports bottles, Silla metal water bottle online, 700-tallet

About

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet chanel tassen chanel tassen outlet chanel tassen kopen