Fimrehår

Et mikroskopisk fimrehår, cilium, flagel, flagellum (flertal cilier, cilia, flagella) er et organel, som stikker ud af nogle eukaryote eller prokaryote celler. Fimrehårs længde er omkring 10 mikrometer.

Der er to typer af fimrehår:

Fimrehår findes i alle dyr, selv om nematoder og artropoder kun har ikke-bevægelige fimrehår. Fimrehår er sjældne i planter. Slim (i slimhinden) og fimrehår er vigtige for de fleste dyr – lige fra encellede til fisk og mennesker. De fleste organismer har bevægelige fimrehår for at flytte en væske over deres celleoverflade.

Bevægelige fimrehår findes næsten ikke alene. De findes som regel på cellers overflade i stort antal football uniform design, som slår i samordnede bølger hockey water bottles. I mennesker findes bevægelige fimrehår i slimhinderne som f.eks. luftrøret og lungerne, hvor de flytter slim (mucus) ud og dermed renser lunger og luftrør for snavs som f.eks. pollen, svampesporer, bakteriesporer, luftforurening og tobaksrøg.

Cilia er strukturelt identiske med eukaryotiske flagella, og de to termer anvendes ofte i flæng. Generelt anvendes cilia ofte når de er talrige, korte og samordnede og flagella når de er få og “lange”.

About

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet chanel tassen chanel tassen outlet chanel tassen kopen