Jet Harris

Terence ‘Jet’ Harris (Kingsbury, 6 juli 1939 – Winchester, 18 maart 2011) was de eerste basgitarist van The Shadows.

Omdat hij ten tijde van de oprichting van de band de enige was die oud genoeg was om een contract te mogen tekenen werd hij de leider van de groep. Hij was het die de nieuwe naam voor de groep bedacht toen die door de al bestaande Amerikaanse band met dezelfde naam verplicht werd hun oorspronkelijke naam The Drifters te wijzigen.

Harris was het laatst te horen in het nummer Wonderful Land en verliet de groep in april 1962 na een dispuut op tournee. Samen met Tony Meehan fluff remover, die de groep al eerder had verlaten, nam hij enkele platen op wholesale football pants, waarvan Diamonds het meest bekend is thermos bottles for coffee. In zijn versie van het nummer Bésame mucho gebruikte hij de basgitaar als solo-instrument. Verder speelde Harris ook de bas in het nummer Living doll van Cliff Richard in 1959.

Hij was in 1958 waarschijnlijk een van de eerste Europeanen die een Fender Precision Bass bespeelde. Harris overleed in 2011 op 72-jarige leeftijd.

About

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet chanel tassen chanel tassen outlet chanel tassen kopen